Alfa Romeo Sauber F1 bemutatkozás

Alfa Romeo Sauber F1

A mai napon két istálló is lerántja a leplet 2018-as autójáról – ezt elsőként a Sauber tette meg. Az Alfa Romeo Sauber néven induló alakulat hivatalos honlapján mutatta meg Marcus Ericsson és Charles Leclerc fehér, vörös versenygépét. Bemutatta a 2018-as szezonra tervezett négykerekűjét a Sauber, így már négy istálló van túl autóbemutatóján. A C37-es névre keresztelt négykerekű igencsak eltér elődjeitől, az istálló új partnerének, az Alfa Romeónak köszönhetően a festés is teljesen más, mint a korábbi években megszokott kék-sárga összeállítás. Az első Alfa Romeo Sauber ugyanis fehérben és vörösben pompázik.

A pilóták közül Marcus Ericsson már negyedik szezonját kezdi meg a Sauber színeiben, ám idén új csapattársat kap a tavalyi Formula–2-es bajnokot, Charles Leclerc-t. A monacói pilóta részben a Ferrari támogatásának köszönhetően debütálhat a királykategóriában.

Alfa Romeo Sauber F1

Ami viszont talán ennél is nagyobb változás az istálló életében, az az Alfa Romeóval kötött stratégiai, technológiai, illetve kereskedelmi együttműködés, ez a svájci istálló új nevéből is látszik. Az idei szezontól ugyanis Alfa Romeo Sauber F1 Teamként nevez a kiscsapat.

Az autó oldalán megfigyelhető az olasz gyártó nagy logója, és természetesen a glória is felkerült rá. Új partnerének köszönhetően új szponzorok is érkeztek az alakulathoz, így a korábbiaknál több erre utaló matrica szerepel a négykerekűn.

 

Forrás: nemzetisport.hu